Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Layers

Μπορεί να μας αρέσει αυτό που φτιάξαμε, όμως μας δίνει λίγες δυνατότητες επεξεργασίας. Και αυτό γιατί δεν είναι μόνο του σε ένα επίπεδο. Αν πάτε Window:Layers τότε θα δείτε ότι στο Background είναι αποτυπωμένος ο ήλιος. Για να έχουμε περισσότερη ελευθερία αλλά και για να κάνουμε εξάσκηση στο πρόγραμμα, θα κάνουμε ένα νέο αρχείο όπως σε προηγούμενο post και αμέσως θα πάμε Layer:New:Layer (ή Control Shift N). Και το νέο layer δημιουργείται.

Αντί να κάνουμε αυτό, υπάρχουν δύο ακόμα τρόποι. Ο ένας είναι ο παρακάτω:


Πηγαίνουμε στον πίνακα "Layers" και πάνω δεξιά υπάρχει ένα εικονίδιο το οποίο αποτελείται από ένα τρίγωνο και τέσσερις γραμμές οριζόντιες. Αν το πατήσουμε, μας εμφανίζεται ένα κατεβατό, το οποίο μπορούμε να το βρούμε και στο μενού, απλά για ευκολία εμφανίζεται και εδώ. Η εντολή που θέλουμε βρίσκεται πρώτη-πρώτη, την πατάμε και κάνουμε τη δουλειά μας.

Δευτερός τρόπος είναι αυτός:


Στο ίδιο πινακάκι, κάτω δεξιά τώρα, είναι ένα εικονίδιο που είναι ένα τετράγωνο με ένα τρίγωνο αριστερά του. Σημασιολογικά προσπαθεί να απεικονίσει ένα μπλοκ στο οποίο γυρνάς την πρώτη σελίδα. Αυτό το εικονίδιο παραμένει σταθερό σε όλα τα προγράμματα της Adobe. 

Και ο τρίτος τρόπος τον οποίο προτιμώ, είναι η συντόμευση στο πληκτρολόγιο. Αν συνηθίσετε αυτόν τον τρόπο, στο μέλλον θα γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο.

Στον πίνακα που θα εμφανιστεί, μπορείτε να δώσετε όνομα. Αυτό είναι χρήσιμο για αργότερα που θα έχουμε πολλά layers στην εικόνα μας.

Αφού φτιάξουμε το layer, ακολουθούμε τα ίδια βήματα όπως προηγουμένως για να φτιάξουμε τον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC ME @ SYNC