Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Layer Blend Mode

Καλό φθινόπωρο! Μαζί με τις βροχές, ήρθαν και τα μαθήματα.
Ραντεβού το Σεπτέμβρη που λέμε.
Αν έχετε ακόμα το .psd αρχείο με τον ήλιο, ανοίξτε το να μάθουμε κάτι ακόμα σήμερα.
Αν όχι, ανατρέξτε σε προηγούμενα μαθήματα και ξαναφτιάξτε το (επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως).

1. Σιγουρευόμαστε ότι έχουμε δύο layers, ένα με τον ήλιο (πάνω πάνω) και ένα γεμάτο με λευκό χρώμα.

2. Επιλέγουμε το δεύτερο layer (με το λευκό), διαλέγουμε ένα μπλε χρώμα που να μας θυμίζει ουρανό, και πάμε: Edit → Fill → Foreground colour. 

3. Tώρα θα πάμε όπως είμαστε Filter  Render Clouds. Βασική προϋπόθεση γι' αυτό το φίλτρο είναι το δεύτερο χρώμα στα εργαλεία μας να είναι το λευκό.

4. Ωραία, τώρα φτιάξαμε έναν ήλιο και έναν ουρανό. Ενεργοποιούμε την παλέτα Layers και αρχίζουμε να πειράζουμε τη λίστα της εικόνας. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε επιλέξει τον ήλιο.



 Καλό ε;

Αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που αλλάζουμε το blend mode είναι ότι ανάλογα με το κάθε είδος ανάμιξης, τα χρώματα του επιλεγμένου layer ανακατεύονται με τα χρώματα όλων των layers που βρίσκονται από κάτω του. Γι' αυτό θα παρατηρήσετε ότι αν αλλάξετε το χρώμα του ήλιου (hue/saturation ή όπως αλλιώς θέλετε) θα δείτε ότι αλλάζει και η μίξη.

Tip: Αν δεν σας αρέσει ο ουρανός, επιλέξτε το layer, και πηγαίνετε Filter → Clouds που είναι πάνω πάνω στη λίστα. Ή αλλιώς: Control+F. Πατήστε το όσες φορές θέλετε για να έρθετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


Καλή διασκέδαση! 
SYNC ME @ SYNC